De ritten

Samenwerking paardenritten:

Deze website is tot stand gekomen door samenwerking van de organisatoren van paardenrally’s en toerritten in de regio Zuid-Oost Brabant.  Iedere rally of toerrit heeft zijn eigen vereniging of stichting. Allen met het doel om voor menners en equipes een prachtige en goed georganiseerde paardenrally of toertocht in de Brabantse omgeving uit te zetten en de datums van deze ritten op elkaar af te stemmen. Ook is het inschrijfgeld voor al deze ritten gelijk. En ontvangt u bij de start een kop koffie/thee en voor onderweg enkele consumptiebonnen voor een broodje en/of soep.

Allereerst zullen we de definitie van een paardenrally (oriëntatie) t.o.v. de toervariant uitleggen. 

Rally:  Puzzel/oriëntatie wedstrijd over een afstand van 25-30 km, die met behulp van je behendigheid en puzzelvaardigheid binnen een bepaalde tijd moet worden afgelegd.  Meestal voorzien van door de uitzetter bedachten foefen (zie uitleg rally rijden).

Toerrit:  De toervariant is als menner of te paard een goed georganiseerde buitenrit maken voor je plezier over een afstand van 25-30 km, zonder gepuzzel of foefen. Deze rit wordt middels onderstaande pijlen uitgezet en verreden.

pijl verkleind web